BET ( Componenti )

powered by Tradeville

marți, 19 octombrie 2010

De ce suntem infideli?

Multi dintre noi avem pacatele noastre stiute sau nestiute intr-o relatie. Cat de des ni s-a "intamplat"? Si de ce am facut-o? In general o fac mai des barbatii sau femeile? Hai sa incercam impreuna sa gasim raspunsuri la aceste intrebari si la altele care ne tulbura cand vine vorba de (in)fidelitate.

Este gresit sa fim infideli?

Se pare ca oamenii din societatile occidentale vad relatiile extraconjugale intr-o lumina negativa. Iar acest lucru nu a fost influentat numai de biserica, care defineste astfel de relatii ca fiind pacatoase, dar si de psihiatrie, care considera infidelitatea un gest nelalocul lui pana de curand.

O persoana implicata intr-o relatie extraconjugala a fost privita ca avand o personalitate imatura, egocentrica si nevrotica. Ne-acceptarea acestui fapt a fost cauzata si de presupunerea noastra ca o casatorie ne satisface nevoile de sexualitate si relatiile extraconjugale, prin urmare, nu sunt necesare. In plus, ameninta casatoria si familia, care reprezinta piatra de temelie a unei societati.

Cat de multi oameni sunt infideli?

In SUA, unul din primele studii efectuate acum mai bine de 40 de ani pe baza infidelitatii a aratat ca aproximativ 50% dintre americani au avut una sau mai multe relatii extraconjugale pana la varsta de 40 de ani. Acelasi lucru este valabil si pentru 26% dintre femeile de aceeasi varsta. Noile studii insa arata ca procentul a ajuns aproximativ la aceleasi procente in ceea ce ii priveste pe barbatii si femeile care au relatii extraconjugale.

Acest lucru este valabil in special pentru femeile tinere si independente care au dovedit, prin emancipare, ca pot se pot descurca in lumea barbatilor si la acest capitol.

Infidelii sunt multi, dar cine calca mai des pe alaturi?

Conform cercetarilor efectuate, barbatii intra in relatii extraconjugale mai usor si mai frecvent. Motivele sunt relatiile dintre parteneri intr-o casatorie si nu nemultumirea fata de sotie, cum ai putea crede.

Pe de alta parte, femeile au in general o singura relatie de acest gen si intra in ea de obicei din cauza curiozitatii. Insa poate fi o sabie cu doua taisuri deoarece povestea se transforma deseori intr-una de dragoste adevarata.

De ce suntem infideli?

Motivele includ singuratatea, nevoia de confirmare a faptului ca n-am imbatranit si suntem in continuare destul de atractivi si fermecatori si dorinta de a simti fiori emotionali. Multi oameni isi gasesc un partener suplimentar doar pentru ca au nevoie de companie si de sentimentul ca sunt speciali pentru cineva.

Consecintele infidelitatii

In cultura noastra, o relatie extraconjugala a avut si are in continuare o conotatie negativa. Chiar daca este doar un act de curiozitate, apar apoi o serie de intrebari si indoieli, precum si dezaprobari care tulbura intreaga relatie. Aventurile partenerului sunt in continuare o lovitura puternica in sfera noastra culturala.

Cu toate acestea, mai mult de trei sferturi dintre societatile din lume sunt poligame si nu evalueaza infidelitatea fizica ca un motiv de suparare, asta insemnand ca ori toti sunt infideli, ori nici unul. Prin urmare, aceste persoane nu experimenteaza furia, tristetea sau starea de distrugere asa cum se intampla in mod tipic celor inselati din societatea noastra. Noua ne este greu sa ne confruntam cu faptul ca partenerul a avut relatii sexuale cu alta persoana, ne-a mintit si ne-a tradat si nu s-a gandit la sentimentele noastre.

Ce ai face daca partenerul te-ar insela?

Potrivit cercetarilor, persoanele care cred ca cei mai multi oameni sunt infideli, dar partenerul nu i-a inselat niciodata sau nu stiu sa o fi facut, si-ar arunca jumatatea afara din casa imediat sau ar pleca ei. Cu toate acestea, atunci cand infidelitatea apare de dupa coltul relatiei, nu fac nici una dintre acestea.

Doua treimi din casatorii supravietuiesc unei relatii extraconjugale a unuia sau ambilor parteneri.

Oare un amant este o persoana nepotrivita intr-un loc potrivit sau o persoana potrivita in locul nepotrivit? In orice caz, cerneala infidelitatii nu poate fi niciodata varsata integral numai pe partener fara sa nu dai o parte si pe tine insati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu