BET ( Componenti )

powered by Tradeville

marți, 19 octombrie 2010

Infidelitatea si sfarsitul unei relatii

Exista un numar de motive pentru atractia irezistibila. Hormonii si ovulatia pot fi cauza pentru care nu esti capabil sa ii rezisti secretarei si vrei sa sari pe ea sau pentru gandurile pe care le ai cu prietena sau colega ta cand te masturbezi. Tu ai o partenera stabila, iar ea este casatorita. Ce sa faci? Te lasi prada pasiunii, riscand sfarsitul unei relatii, sau strangi din dinti?

Ai inselat-o?

Mai devreme sau mai tarziu va iesi la iveala...

In timpul ovulatiei femeilor le place sa viseze la un barbat strain. Astfel, poti ajunge cu usurinta intr-o situatie in care ai putea sa faci sex pe un fotocopiator. Si asta pentru ca putem fi inconstient atrasi de un miros detectat de nervul O. Cu cat mirosul unei persoane iti stimuleaza mai mult nervul O, cu atat va fi mai greu pentru tine sa lupti cu atractia pentru anumite persoane. Acest lucru poate fi cauzat de estrogen si testosteron.

Da, e din cauza hormonilor sau nervului O, dar totusi, poate fi si vina ta? Este un fapt cert ca atunci cand o relatie de dragoste nu este la fel de solida pe cat obisnuia sa fie avem tendinta de cauta cea mai usoara solutie pentru a provoca sfarsitul unei relatii. Si anume sa ne indragostim de altcineva, caz in care putem avea chiar si relatii sexuale cu acea persoana. Din pacate, de prea multe ori iti dai seama ce se intampla cand este deja prea tarziu. Numai dupa ce ti-ai inselat partenera pe termen lung iti dai seama ca nu iti place de persoana cu care ai inselat-o. Abia atunci incepi sa te gandesti la relatia de care ai fugit.

A insela sau a nu insela?

Cum e mai bine, sa cedezi pasiunii sau sa astepti pana tentatia dispare?

Cel mai usor lucru pentru noi este sa inchidem ochii si sa cedam pasiunii. Este acesta cel mai bun mod de a sfarsi o relatie? Crede-ne, va fi mult mai usor pentru tine si pentru partenera ta daca nu o inseli. Stiu ca este greu sa vorbesti atunci cand esti plin de furie sau cand ai sentimentul ca partenera nu te asculta. Cu toate acestea, merita intr-adevar, sa o inseli? Tu ai merita sa fii inselat?

Respira adanc de trei ori, asaza-te in fata partenerei si spune-i ce e in mintea ta, fara sa o acuzi. Expresii precum "este vina ta" nu contribuie la o conversatie constructiva. Trebuie sa incepi prin a spune lucruri de genul "ma deranjeaza ca facem sex atat de rar" sau "ma doare ca nu mai suntem romantici".

Asuma-ti responsabilitatea!

Fiecare persoana este responsabila pentru viata sa

In situatiile care par a fi fara speranta, trebuie sa fii cinstit. Daca tu sau partenera ta nu puteti fi sinceri si dai vina pe ea pentru problemele tale, puteti ramane blocati intr-o astfel de situatie neplacuta pentru mai multi ani. Sunteti responsabili pentru starea in care va aflati, pentru ca tu esti cel care a permis situatiei sa ajunga aici. Stiu ca este greu sa accepti asta, dar este important sa aveti o conversatie absolut sincer pentru a afla daca vreti sa continuati relatia.

Daca hotarati sa ii puneti capat, este timpul sa o iei de la inceput. Stii ce se spune, ca pana nu scapi de trecut nu poti face loc viitorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu